Škroby v potravinách

Co obsahují potraviny, které jíme? Jak můžeme dokázat škrob v nich. Bádání nad škrobem pomocí jednoduchého pokusu vám přinese tato lekce.

Chemie Dokument
Učitel: Claudie Kubátová
Škola: Schola Humanitas - SOŠ pro ochranu a obnovu životního prostředí, Litvínov

Žáci a studenti si ověří pomocí pokusu přítomnost škrobu v běžných potravinách, procvičí si badatelský cyklus a budou pracovat ve skupinách.  

 


Cílová skupina: 8., 9.tř. ZŠ; 1. ročník SŠ (biologie) a 4. ročník SŠ (chemie)


Potřebný čas: 1 vyučovací hodina


Prostředí: třída


 

Sledujte novinky a odebírejte newsletter!

Chcete dostávat svěží badatelské novinky v momentě, když jsou čerstvé? Neváhejte a přihlašte se k odběru badatelského newsletteru.

© TEREZA, vzdělávací centrum, z. ú. 2012 - 2019. Všechna práva vyhrazena. | created by webdilna | com Licence Creative Commons